"Niki flaj" ukida letove za Beograd

Bez autora
Nov 19 2012

Lou-kost kompanija "Niki" od leta iduće godine ukinuće direktne linije iz Beča za Sofiju, Bukurešt i Beograd, čime će austrijska kompanija AUA povratiti svoj monopolski položaj na ovim destinacijama. Tako "Er Berlin", koji je vlasnik austrijske kompanije "Niki", pooštrava svoj kurs štednje.Letnjim redom letenja, iduće godine, linije iz Beča za Sofiju, Bukurešt i Beograd više neće biti nuđene kao direktne linije, već će biti izmeštene u Berlin.

"Niki flaj" ukida letove za BeogradLou-kost kompanija "Niki" od leta iduće godine ukinuće direktne linije iz Beča za Sofiju, Bukurešt i Beograd, čime će austrijska kompanija AUA povratiti svoj monopolski položaj na ovim destinacijama.

Tako "Er Berlin", koji je vlasnik austrijske kompanije "Niki", pooštrava svoj kurs štednje.

Letnjim redom letenja, iduće godine, linije iz Beča za Sofiju, Bukurešt i Beograd više neće biti nuđene kao direktne linije, već će biti izmeštene u Berlin, saopštio je šef sektora za linijski saobraćaj "Er Berlina" Volfgang Prok-Ssauer.

Na ovim lnijama je "Niki" vodio žestoku borbu sa AUA i nudio je letove po jeftinim cenama.

Očigledno "Niki" ovim cenama nije uspevao da zarađuje.

Do sada je "Niki" 18 puta leteo za Sofiju, liniju na kojoj iz Beča leti, pored AUA, i "Bulgaria Er".

Takođe 18 puta nedeljno je "Niki" leteo za Bukurešt, gde, pored AUA, letove nudi i "Tarom".

Za Beograd "Niki" leti 12 puta nedeljno.

Prema proceni medija ukidanje tih direktnih linija iz Beča zasigurno će voditi ka povećanju cena, jer je to bio i slučaj nakon kraha "Skaj Jurop-a".

Flota "Niki" ostaće nepromenjena sa 23 aviona, ali će se svesti samo na erbas flotu.

Istovremeno, prema najavi "Er Berlina", će se mreža linija iz Beča od leta 2013.povećati na turističke rute.

Tako će ubuduće biti uvedene linije ka grčkim mestima Kalamata, Karpatos, Kavala, Lezboz i Volos.

Postojeće linije ka Egiptu, Sspaniji i Turskoj biće pojačane. Ova odluka bi bila dopuna AUA, koja je drastično smanjila svoje turističke rute.

"Er Berlin" priprema svoje 9.000 zaposlenih na teške mere."Nećemo moći da izbegnemo teške mere", rekao je šef koncerna Hartmut Medorn.

On je stavio do znanja da će i smanjenje osoblja biti deo planova, a prema procenama iduće godine treba da se smanji 900 radnih mesta, čime bi jedna desetina zaposlenih izgubila posao.

Smanjenjem lnija i flote "Er Berlin" namerava da uštedi 230 miliona evra, što, međutim nije dovoljno zbog rastućih cena kerozina i krize na važnim tržištima ove kompanije.

"Er Berlin je nagomilao dugove u visini od 850 miliona evra, i od 2008. beleži gubitke.

Ulazak "Etihada" iz Abu Dabija obezbedio je preživljavanje kompanije, pošto je novi akcionar stavio na raspolaganje više od 255 miliona dolara, od kojih je do sredine ove godine potrošeno 200 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik